Banstolka Kuća za odmor
Udruženježena „Banstolka“ formirano je 2008. godiine.
Pored seoskog turizma moje bavimo se i proizvodnjom slatko slane zimnice. Predsednica Mirjana Hemun poznata je po proizvodu Fruškogorski skočko koji je dobio nekoliko medalja i priznanja od kojih izdvajamo veliku zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Od drugih proizvoda Mirjane Hemun, na etno sajmu hrane i pića u Beogradu, slatko od belih trešanja osvojio je 1 nagradu u kategoriji proizvoda od voća, a rakija od Šljive osvojila je prvu nagradu u robnoj grupi 1.
Slatku zimnicu pravimo isključivo od voća proizvedenog na poljoprivrednom gazdinstvu Mirjane Hemun, a slanu od povrća proizvedenog na drugim poljoprivrednim gazdinstvima, čanica Udruženja.
U našoj ponudi mogu se naći: sok od nane, sok od zove, sok od trnjina, sok od višanja, sok od kajsija, slatko od: belih trešanja, višanja, šljiva i smokava, džem od kajsije, smokve i šljive, rakije od šljive, kajsije, smokve, trešnje i voćna rakija.
Naše Udruženje finansira se najvećim delom subvencija dobijenim pisanjem prjekata kod republičkih, pokrajinskih i lokalnih nivoa vlasti kao i kod drugih donatora koji raspisuju pozive. Redovno učestvujemo na manifestacijama kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Kroz naše projekte članice Udruženja edukovale su seiz nekoliko oblasti kao što su pletelje proizvoda od pruća, pravljenju ručno izrađenih sapuna, pravljenju proizvoda od gline, pravljenju sveća a sve članice koje nemaju znanja iz oblasti pravljenja slatko slae zimnice svake godine učestvuju u edukacijama pravljenja zimnice i na taj način budu obučee da samostalno u svom domaćinstvo prave slatko slanu zimnicu ai da prave proizvode od pruća, od gline ka i da izrađuju spune i sveće.
Naše udruženje bilo je domaćin u organzvanju niza edukacija iz oblasti poljoprpivredne proizvodnje, sertifikacije s akcentom a proizvodlju organske hrane.
Unašem daljem radu nastavljamo za započetim aktivnostima organizujući raze edukacije, sarađujući sa osnovnim i sredljim školama ali i na razvoju seoskog turizma.
Banstolka Kuća za odmor
Udruženježena „Banstolka“ formirano je 2008. godiine.
Pored seoskog turizma moje bavimo se i proizvodnjom slatko slane zimnice. Predsednica Mirjana Hemun poznata je po proizvodu Fruškogorski skočko koji je dobio nekoliko medalja i priznanja od kojih izdvajamo veliku zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Od drugih proizvoda Mirjane Hemun, na etno sajmu hrane i pića u Beogradu, slatko od belih trešanja osvojio je 1 nagradu u kategoriji proizvoda od voća, a rakija od Šljive osvojila je prvu nagradu u robnoj grupi 1.
Slatku zimnicu pravimo isključivo od voća proizvedenog na poljoprivrednom gazdinstvu Mirjane Hemun, a slanu od povrća proizvedenog na drugim poljoprivrednim gazdinstvima, čanica Udruženja.
U našoj ponudi mogu se naći: sok od nane, sok od zove, sok od trnjina, sok od višanja, sok od kajsija, slatko od: belih trešanja, višanja, šljiva i smokava, džem od kajsije, smokve i šljive, rakije od šljive, kajsije, smokve, trešnje i voćna rakija.
Naše Udruženje finansira se najvećim delom subvencija dobijenim pisanjem prjekata kod republičkih, pokrajinskih i lokalnih nivoa vlasti kao i kod drugih donatora koji raspisuju pozive. Redovno učestvujemo na manifestacijama kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Kroz naše projekte članice Udruženja edukovale su seiz nekoliko oblasti kao što su pletelje proizvoda od pruća, pravljenju ručno izrađenih sapuna, pravljenju proizvoda od gline, pravljenju sveća a sve članice koje nemaju znanja iz oblasti pravljenja slatko slae zimnice svake godine učestvuju u edukacijama pravljenja zimnice i na taj način budu obučee da samostalno u svom domaćinstvo prave slatko slanu zimnicu ai da prave proizvode od pruća, od gline ka i da izrađuju spune i sveće.
Naše udruženje bilo je domaćin u organzvanju niza edukacija iz oblasti poljoprpivredne proizvodnje, sertifikacije s akcentom a proizvodlju organske hrane.
Unašem daljem radu nastavljamo za započetim aktivnostima organizujući raze edukacije, sarađujući sa osnovnim i sredljim školama ali i na razvoju seoskog turizma.